В Українській військово-медичній академії – ювілейний випуск. ФОТО

 

У четвер, 25 червня, в Українській військово-медичній академії відбувся випуск офіцерів тактичного та оперативно-тактичного рівня.

Про це повідомляє АрміяInform.

Академія випустила 169 фахівців для Збройних сил України, Державної прикордонної служби та Національної гвардії.

“На вас чекають у військових частинах, госпіталях, мобільних госпіталях ваші колеги. Вони розраховують на допомогу не тільки в медичному забезпеченні, а й у боротьбі з епідемією коронавірусу. Ви здобули необхідний багаж знань і повинні його застосувати так, щоби медична служба отримала від цього реальну допомогу. Гадаю, кожен з вас мріяв бути лікарем, а згодом – військовим лікарем. І от сьогодні ваша мрія здійснилась”, – звернувся до випускників командувач Медичних сил ЗСУ генерал-майор медичної служби Ігор Хоменко.

Фото: АрміяInform

“Академія дає можливість пройти практику в районі ООС, де ми здобуваємо безцінний досвід щодо лікування вогнепальних ран. Усі, хто мав бажання, побували неодноразово на сході”, – розповів випускник академії, лейтенант медичної служби Олександр Ціфринець.

Фото: АрміяInform

Кожен випускник вже отримав розподілення до місця проходження служби.

Фото: АрміяInform

“Я тепер лікар загальної практики сімейної медицини для сухопутної компоненти Збройних сил України. Їду на Схід України, де проходитиму службу лікарем, старшим ординатором у військово-мобільному госпіталі”, – сказала випускниця, лейтенантка медичної служби Оксана Каплюк.

Читайте також:
Військовий медик Світлана Фадєєва: Лікувати душу так само важливо, як і тіло

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна