На Львівщині військового оштрафували за фото із зони ООС у російських соцмережах

 

У Львівській області Яворівський районний суд оштрафував контрактника розвідки ЗСУ, що поширював фотографії з зони ООС у російських соцмережах.

Про це в четвер, 25 червня, інформує Zaxid.net.

Контррозвідка СБУ дослідила, що на оприлюднених фото видно військову техніку української армії та позиції військових. Таким чином військовослужбовець поширив службову інформацію.

Старший солдат служить за контрактом на посаді водія розвідувального взводу навчального центру Нацакадемії сухопутних військ однієї з військових частина у Яворівському районі Львівської області.

Перебуваючи у зоні ООС військовий фотографувався зі зброєю і технікою, публікував ці фото у заборонених російських соцмережах “Вконтакте” та “Одноклассники”.

Працівники контррозвідки Служби безпеки України під час моніторингу сторінок солдата в російських соцмережах звернули увагу, що на його фотографіях, опублікованих протягом 2017-2020 років, видно не лише українську військову техніку, а і бойові позиції, де перебував цей солдат.

” (…) виявлено зображення у військовій формі “піксель” зі стрілецьким озброєнням і бойовою технікою, бойові позиції у зоні проведення ООС, які були висвітлені безпосередньо під час перебування останнього на бойових позиціях”, – йдеться у постанові Яворівського райсуду.

Опублікувавши свої фото з зони ООС, військовий оприлюднив службову інформацію, чим порушив ч.1 ст.212-5 КУпАП. Ця стаття передбачає штраф від 340 до 680 грн.

Сам солдат до суду у своїй справі, що відбувався 18 червня, не з’явився. Він подав заяву, де вказав, що визнає свою провину і просить суворо його не карати.

Суддя Яворівського райсуду Наталія Швед визнала військового винним у поширення службової інформації і наклала на нього мінімальний штраф – 340 грн.

Читайте також:
Зеленський пропонує збільшити штрафи за ухилення від мобілізації

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна