Пілоти літака, який розбився в Пакистані у травні, відволікалися на розмову про коронавірус, – звіт

 

Пілоти пасажирського лайнера Airbus A320 авіакомпанії Pakistan International Airlines, який у травні розбився у Пакистані, протягом польоту були неуважними, через те що відволікалися на обговорення пандемії коронавірусу.

Про це повідомив міністр авіації Пакистану Гулам Сарвар Хан, презентуючи парламенту країни попередній звіт про причини катастрофи, інформує Радіо Свобода з посиланням на Reuters.

Як зазначається у звіті, пілоти говорили про епідемію безпосередньо перед катастрофою, через що не були сфокусовані на польоті.

За попередніми даними, причиною катастрофи стала помилка екіпажу і наземних служб.

Водночас у доповіді йдеться про те, що диспетчери рекомендували пілотам не здійснювати посадку і зайти на ще одне коло.

Проте командир екіпажу відповів “я впораюся” і продовжив обговорювати пандемію зі своїм напарником. Останніми словами пілота були “О Боже, о Боже, о Боже…”

Як свідчать записи бортового самописця, шасі літака було підняте після того, як його опустили для посадки.

У звіті наголошується, що лайнер не мав технічних несправностей, а пілоти були повністю здорові.

При цьому, як зазначив міністр авіації, їх захоплення темою коронавірусу можна пояснити тим, що епідемія зачепила і їхні сім’ї.

Як повідомляла “Новинарня“, 22 травня пасажирський літак Airbus 320 “Пакистанських міжнародних авіаліній”, що виконував рейс Лахор — Карачі, зазнав аварії біля міжнародного аеропорту “Джина” в місті Карачі. Літак упав на житлові будинки, унаслідок чого зруйновані щонайменше п’ять із них.

Загалом на борту лайнера рейсу PK8303 перебувало 99 людей – 91 пасажир і 8 членів екіпажу.

Згодом з’ясувалося, що двоє з них дивом вижили в катастрофі.

Звіти вказували, що літака спершу вдарився об землю хвостом, і ті, що вижив, сиділи в передній частині повітряного судна.

Загалом загинуло 97 людей, які були на борту. Згодом у лікарні померла ще одна людина, яка на момент катастрофи була на землі.

За даними інфографіки Університету Джонса Гопкінса, станом на ранок 24 червня в Пакистані діагностовано загалом 188 926 інфікованих на коронавірус з початку пандемії. При цьому офіційний показник померлих від COVID-19 становить 3 755 людей.

Читайте також:
Україна відремонтує літаки ВПС Пакистану, є контракт на $30 млн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна