Україна відремонтує літаки ВПС Пакистану, є контракт на $30 млн

 

“Укрспецекспорт” розпочинає співпрацю з Пакистаном у сфері авіаремонту військових літаків – компанію оголошено переможцем багатомільйонного тендеру на ремонт літака-заправника Іл-78.

Про це в четвер, 4 червня, повідомляє пресслужба державного концерну “Укроборонпром”.

За результатами тендеру ДК “Укрспецекспорт” уклало з Управлінням закупок Військово-повітряних сил Пакистану контракт на ремонт військових літаків.

Роботи за контрактом виконуватиме підприємство “Миколаївський авіаремонтний завод”.

Також українська сторона отримала підтвердження намірів військово-повітряних сил Пакистану укласти наступний пакет контрактів на капітальний ремонт ще двох літаків-заправників за результатами виконання першого контракту.

Загальний обсяг програми ремонту і модернізації літаків-заправників Іл-78 пакистанських ВПС становитиме понад 30 млн доларів США.

“Укрспецекспорт продовжує зміцнювати позиції України на світовому ринку озброєння і відкрив нову сторінку співпраці з Пакистаном — у сфері авіаремонтів військових літаків. У березні цього року Пакистан відвідав командувач ПС ЗС генерал-полковник Сергій Дроздов, що стало відправною точкою розвитку двосторонніх відносин у цій сфері. Реалізація вказаних контрактів дозволить завантажити роботою українське авіаремонтне підприємство та забезпечить надходження в Україну валютної виручки”, – коментує директор “Укрспецекспорту” Вадим Ноздря.

Довідково:
Іл-78 (за кодифікацією НАТО— Midas) — призначений для дозаправки у повітрі військових літаків.
Також може використовуватися як військово-транспортний літак.

Читайте також:
Україна відремонтує танки Пакистану за 600 млн доларів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна