Помер митрополит Черкаський (МП) Софроній, який був готовий увійти до ПЦУ

 

Увечері 22 червня помер митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитро Дмитрук), якого називали представником т.зв. “проукраїнського крила” в православній церкві Московського патріархату в Україні.

“З глибокою скорботою і сумом сповіщаємо, що 22 червня о 23:08 на 81-му році життя після тривалої і виснажливої хвороби відійшов до Господа митрополит Черкаський і Канівський Софроній”, – повідомила Черкаська єпархія РПЦвУ.

Софроній був митрополитом Черкаським і Канівським з 1992 року.

Нагадаємо, у грудні 2018 року, коли утворювалася єдина помісна Православна церква України (з УПЦ КП, УАПЦ і частини УПЦ МП), очікувалося, що митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук) стане третім митрополитом від МП в об’єднаній церкві. Він не зміг бути присутнім через стан здоров’я, але записав відеозвернення до собору.
Софроній закликав учасників Собору під час ухвалення рішень керуватися інтересами народу та країни, відсунувши особисті на другий план.

Як інформувала “Новинарня“, двох учасників Об’єднавчого собору 15 грудня 2018 року від Московського патріархату тоді звільнили з посад та заборонили їм служіння.
Це були митрополит Вінницький і Барський Симеон, а також митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна