Митрополит Софроній, який не приїхав на Об’єднавчий собор, записав відеозвернення

 

Митрополит Черкаський і Канівський Софроній (Дмитрук), чия участь передбачалася в об’єднавчому Соборі українських православних церков, не зміг був присутнім через стан здоров’я.

Про це повідомляє “Главком”.

Загалом із десяти архієреїв УПЦ МП, чия поява очікувалася в Софії Київській, фізично були присутні лише двоє — митрополити Переяслав-Хмельницький Олександр (Драбинко) та Вінницький Симеон (Шостацький).

Митрополит Софроній надіслав відеозвернення, інші дали письмові доручення присутнім колегам голосувати від їхнього імені: хоча імена цих єпископів невідомі, але за результатами обговорення на Соборі було ухвалено рішення — письмові доручення за реальні голоси не зараховувати.

Зокрема, у відеозверненні митрополит Софроній закликав учасників Собору під час ухвалення рішень керуватися інтересами народу та країни, відсунувши особисті на другий план.

Як інформувала “Новинарня“, двох учасників Об’єднавчого собору 15 грудня від Московського патріархату звільнили з посад та заборонили їм служіння.

Таке рішення ухвалили на позачерговому засіданні синоду так званої УПЦ МП 17 грудня.

Раніше ЗМІ повідомляли, що в Об’єднавчому соборі, де проголосили створення єдиної автокефальної Православної церкви України, визнаної Константинополем, взяли участь два архієреї УПЦ Московського патріархату – митрополит Вінницький і Барський Симеон, а також митрополит Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр, а також священики й миряни від МП.
При цьому Симеон претендував на пост предстоятеля ПЦУ і набрав лише на 20 голосів менше, ніж переможець – Епіфаній від УПЦ КП.

Читайте також:
Онуфрій втратив титул “митрополит Київський”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна