Бойовики “ДНР”схопили в полон 20-річного Богдана Максименка, родичі шукали його два місяці

 

В окупованому Донецьку бойовики “ДНР” схопили 20-річного Богдана Максименка “за підозрою екстремістській діяльності”, понад два місяці родичі не знали, де перебуває юнак.

Як повідомила в фейсбуці родичка хлопця Наталія Казьоннова у понеділок, 22 червня, нещодавно вдалося дізнатися місце його незаконного утримування.

10 квітня до помешкання Богдана Максименка в окупованому Донецьку прийшли бойовики, “перевернули все в квартирі, конфіскували комп’ютер і забрали хлопця у невідомість, яка тривала 73 дні”.

За цей час рідні мали лише відписки від так званої “прокуратури ДНР”. Жодного підтвердження про місце утримання юнака не було, лише лист, датований 13 травня, у якому йшлося про “адміністративний арешт на термін 30 діб”.

“У понеділок, 22 червня, у перший день поновлення дозволу на передачі до одного з СІЗО, де утримують бранців “МГБ”, вдалося оформити передачу та ліки”, – розповіла Казьоннова.

У хлопця – вроджений порок серця, він потребує медичного нагляду.

“Попри прохання, Богдан не приховував свою громадянську позицію і відверто писав у соцмережах думки щодо теперішнього та майбутнього Донецька”, – зазначила Наталія Казьоннова.

Фото: Facebook/Богдан Максименко

Також Максименко захоплювався музикою, записував українські пісні під гітару та поширював їх в інтернеті.

“Сьогодні ми достеменно не знаємо, які звинувачення криються за трьома статтями “кримінального кодексу ДНР”. Так званий “слідчий” досі не спілкувався з родиною, хоча рідні неодноразово намагалися дізнатися, хто веде “справу”, в чому конкретно звинувачують Богдана. Тепер, коли в СІЗО взяли передачу, точно знаємо, що хлопець є черговим бранцем, і починаємо боротьбу за нашого Бодю. Я вжила необхідні формальні заходи та налагодила певні контакти”, – наголосила Казьоннова.

“Про нього вже повідомили у міжнародні організації, представництво омбудсмена в Донецькій області та люди, які сприяли визволенню багатьох бранців”, – додала вона.

“Є речі, заради яких можна витерпіти все, адже є ми – українці і є наша велика Родина – вся наша Україна”. Цей пост мій 20-річний похресник Богдан Максименко написав за місяць до арешту. Пост-пророцтво про власну долю”, – сказала Наталія, процитувавши допис у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики відпустили дружину громадянина Іспанії, яку викрали в Донецьку ще 3 червня.

Читайте також:
Матері полонених та зниклих безвісти українців влаштували лежачий протест на Банковій

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна