Бойовики відпустили дружину громадянина Іспанії, яку викрали в Донецьку ще 3 червня

 

Бойовики так званої “Донецької народної республіки” звільнили уродженку Донецька, дружину громадянина Іспанії Євгенію Йепес-Веньєсу, яку затримали 3 червня через те, що вона зірвала з балкону триколор, який розмістили там представники незаконного збройного формування.

Про це у вівторок, 23 червня, написав на сторінці у фейсбуці журналіст Денис Казанський. 

“Дружина громадянина Іспанії Євгенія Йепес-Веньєса, яку 3 червня в Донецьку викрали з власної квартири бойовики “ДНР”, вже на свободі. Через широкий резонанс і розголос цієї історії бандитам довелося відпустити жінку”, – написав Казанський.

За інформацією журналіста, вона вже знаходиться на підконтрольній Україні території.

Як повідомила Євгенія в соцмережах, їй “інкримінували” так зване “дрібне хуліганство”, за цією статтею і судили. Відпустили її тому, впевнена, що справа набула розголосу в ЗМІ, а про затримання почули навіть в Посольстві Іспанії.

Про Євгенію відомо, зі слів Казанського, що за походженням вона донеччанка, але ще в 90-х роках переїхала на постійне місце проживання в Іспанію.

Зв’язку з рідним містом не втрачала – в Донецьку у неї залишалася квартира.

Незадовго до введення карантину, Євгенія приїхала в Донецьк, але виїхати назад не змогла через закриття лінії розмежування.

За тиждень до затримання жінки бойовики розвісили по всьому центру міста російські прапори, і один триколор повісили на балкон Євгенії. Жінка прапор прибрала, оскільки дозволу свого на розміщення прапору не давала.

А через день до неї вломилися озброєні люди і забрали з собою.

Читайте також:
Казанський передає в ТКГ інформацію про блокування бойовиками “ЛНР” протесту шахтарів Антрацита

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна