НАТО створює спецфонд на випадок другої хвилі COVID-19, – Столтенберг

 

Міністри оборони НАТО, які в четвер, 18 червня, завершили дводенні переговори в форматі телеконференції, погодили пакет запобіжних заходів на випадок ймовірної другої хвилі пандемії СOVID-19 та будь-яких інших подібних криз у сфері охорони здоров’я.

Про це розповів генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє “Укрінформ”.

“Світові медичні організації попереджають, що ми можемо побачити другу хвилю пандемії. Тож НАТО готується надавати потужну підтримку цивільним зусиллями, якщо це трапиться. Міністри ухвалили три рішення. Ми погодили новий оперативний план, що дозволить надавати підтримку союзникам і партнерам. Ми також вирішили зробити запаси медичного обладнання та постачання. Нарешті, ми погодили створення нового фонду, який дозволить нам робити швидкі закупівлі медичних товарів та послуг”, – сказав Столтенберг.

Він зазначив, що багато союзників погодилися надати медичне обладнання до цих запасів, які є, та зробити внесок у спільне фінансування, що є ознакою єдності і солідарності Альянсу.

“НАТО ефективно підтримувало союзників і партнерів під час першої хвилі СOVID-19. Ми готові підтримувати одне одного у випадку, якщо прийде другий удар пандемії, щоби зменшити страждання та зберегти життя. У цьому ми тісно співпрацюємо з Європейським Союзом та іншими міжнародними партнерами. Ми нарощуватимемо нашу готовність, аби дати відповідь на будь-які прояви кризи у сфері охорони здоров’я у майбутньому”, – додав генеральний секретар Альянсу.

Він окремо наголосив на тому, що навіть в умовах пандемії НАТО та всі країни-союзниці докладають зусилля, щоби забезпечити ефективність політики стримування й оборони Альянсу.

“Ми вживаємо всі необхідні заходи, щоби наші сили зберігали пильність та були готовими відповісти на будь-які загрози. Важливо, щоби ця криза у сфері охорони здоров’я не перетворилася на кризу у сфері безпеки”, – підкреслив Столтенберг.

Читайте також:
НАТО розцінює фейки проти Альянсу під час пандемії як нову загрозу, – Столтенберг

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна