InformNapalm визначив місце на Донбасі, де військова техніка з РФ перетинає кордон України

 

Волонтери міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm опублікували знімки та визначили точні координати місця вторгнення колони російської техніки, яку раніше зафіксувала місія ОБСЄ на Донбасі, а також точку її прибуття на Луганщині.

Як передає “Новинарня” в п’ятницю, 19 червня, про це йдеться у публікації на сайті спільноти.

“У щоденному звіті СММ ОБСЄ №134/2020 від 6 червня 2020 року повідомлялося, що безпілотний літальний апарат дальнього радіусу дії зафіксував автоколону вантажівок, які приховано в’їжджала на територію України в непідконтрольному районі Луганської області поблизу кордону з Російською Федерацію в місцях, не обладнаних системою пропуску. Переміщення вантажівок з РФ було досить деталізовано описане у розділі звіту СММ ОБСЄ. Проте не вистачало візуальних деталей, які би могли засвідчити грубе порушення з боку Російської Федерації”, – йдеться у повідомленні.

Волонтерам міжнародної розвідувальної спільноти InformNapalm вдалося отримати унікальні знімки з БПЛА та провести їх додаткову геолокацію, щоби вказати точні координати як місця вторгнення російських колон, так і точку їх прибуття у Луганській області.

Зокрема, розслідувачі опублікували знімки з безпілотника, які підтверджують текстову частину звіту місії ОБСЄ №134/2020 від 6 червня 2020 року.

Опираючись на початкові дані, зазначені у звіті ОБСЄ, волонтери InformNapalm визначили точні координати знімків на місцевості – зробили геолокаційну прив’язку.

Так, перший знімок фіксує колону вантажівок прямо безпосередньо біля кордону з Російською Федерацією у координатах – 48.160698, 39.904193.

Другий знімок фіксує прибуття вантажівок у точку з координатами у Луганську – 48.538979, 39.325941.

“Волонтери InformNapalm за допомогою моніторингу відкритих джерел встановили, що ця територія давно використовується російськими окупаційними військами як база для окремого батальйону матеріального забезпечення 2-го Армійського корпусу. Про це свідчить відео, яке було викладене пропагандистами терористичної організації “ЛНР” у 2015 році”, – йдеться також у публікації.

Волонтери InformNapalm також нагадали, що в березні 2020 року вони продемонстрували унікальний аерофотознімок, який доповнив текстові дані звіту СММ ОБСЄ №60/20 від 12 березня 2020 року щодо викриття трьох сучасних російських комплексів радіоелектронної боротьби: РБ-341В “Леєр-3”, Р-934Б “Синиця” та РБ-636 “Свєт-КУ”.

Після публікації та поширення цієї чутливої для агресора інформації у твіттері всі офіційні сторінки мовних версій сайту InformNapalm вперше за 6 років були заблоковані.

“Російська Федерація протягом шести років продовжує публічно заперечувати свою безпосередню участь у війні на Донбасі, проте численні докази міжнародних спостерігачів та волонтерів вказують, що РФ протягом всього періоду військового конфлікту грубо порушує норми міжнародного права, продовжує перекидати зброю та техніку, використовувати своїх кадрових військових, а також найманців, які здебільшого мають громадянство Російської Федерації. Мирне врегулювання конфлікту на Донбасі неможливе без виведення російських гібридних збройних формувань і техніки з території України: окремих районів Луганської та Донецької областей”, – наголошують у спільноті.

Вони також закликали міжнародне співтовариство посилювати тиск на агресора, який у ХХІ сторіччі розв’язав криваву війну у Європі, “бо якщо ці дії не будуть покарані, тоді наступною жертвою російських окупантів можуть стати вже інші європейські держави”.

Як інформувала “Новинарня“, у СЦКК повідомили, що понад 100 військових вантажівок РФ в’їхали в Україну повз офіційні пункти пропуску.

Читайте також:
Російські снайпери обстрілюють позиції ЗСУ з “сірої зони”, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна