Понад 100 військових вантажівок РФ в’їхали в Україну повз офіційні пункти пропуску, – СЦКК

 

Днями понад 100 військових вантажівок та кілька одиниць техніки в’їхали зі сторони Російської Федерації на тимчасово непідконтрольну урядові України територію, оминаючи офіційні пункти пропуску.

Про це в п’ятницю, 12 червня, повідомляє Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.

В УС СЦКК наголошують, що РФ систематично поставляє до тимчасово окупованих територій України особовий склад, озброєння та військову техніку.

Щоб приховати переміщення окупаційних сил і засобів та проїхати непоміченим для представників Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ ворог використовує ґрунтові дороги, минаючи офіційні пункти пропуску.

“Нещодавно безпілотний літальний апарат СММ дальнього радіусу дії зафіксував щонайменше 30 тентованих вантажівок, які в’їхали зі сторони Російської Федерації на тимчасово непідконтрольну урядові України територію, оминаючи офіційні пункти пропуску”, – йдеться в повідомленні.

Згодом БПЛА помітив ще понад 70 вантажівок військового типу, ремонтно-евакуаційні машини, два танки Т-64 та два бронетранспортера БТР-80, які були розміщені в окупованому Луганську.

Зазначається, що поблизу житлового району в місті Харцизьк на території окупованої Луганщини виявлено зенітний ракетний комплекс 9К35 “Стріла-10”.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно УС СЦКК звітувала, що окупанти в ОРДО розмістили 62 танки.

Читайте також:
СЦКК: окупанти обстрілюють всі три ділянки розведення, біля Золотого – ще й мінують територію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна