Рада не дала Вакарчуку скласти депутський мандат. На відміну від Бєлькової

доповнено

Верховна Рада не підтримала заяву Святослава Вакарчука (фракція “Голос”) про складання депутатських повноважень.

Як передає “Новинарня“, на ранковому засіданні в четвер, 18 червня, за позбавлення Вакарчука мандата проголосували лише 175 нардепів (при необхідній кількості для прийняття рішення щонайменше 226 голосів).

Результати голосування зал зустрів оплесками, сміхом і радісними вигуками.

Переважно не дали голосів за “звільнення” Вакарчука фракції “Слуга народу” (“за” – 97 з 248 нардепів), “ОПЗЖ” (“за” – 7 із 44), “За майбутнє” (“за” – 7 із 22), “Довіра” (“за” – 3 з 17), позафракційні (“за” – 5 із 21).

Варто зазначити, що сам Святослав Вакарчук перед голосуванням Ради не виступав із заявою, він відсутній у залі та не реєструвався на ранковому засіданні.

Перед питанням Вакарчука парламент розглянув заяву про складення мандата депутатки від ВО “Батьківщина” Ольги Бєлькової. Вона виступила з трибуни з розлогою промовою, нагадавши, що прийшла у ВР 2012 року, сподівалася працювати над законами в ІТ-сфері, але зараз вважає за потрібне “перейти в запас”.
Рада задовольнила заяву Бєлькової – 343 “за”.

Як інформувала “Новинарня“, 11 червня народний депутат від партії “Голос” Святослав Вакарчук оголосив про складання мандата.

Перед тим, у березні 2020 року, Вакарчук склав повноваження голови політичної партії “Голос”, натомість головою обрали депутатку Кіру Рудик. 

На парламентських виборах 2019 року Вакарчук очолював список створеної під нього партії “Голос”. Раніше також очікували, що він може піти в президенти на виборах-2019.

У серпні 2019 року фракцію “Голос” у Верховній Раді очолив не Вакарчук, а журналіст Сергій Рахманін.

Святослав Вакарчук став нардепом вдруге, і так само вдруге складає мандат.

На позачергових парламентських виборах 2007 року лідер гурту “Океан Ельзи” був обраний до парламенту за списками блоку “Наша Україна – Народна самооборона”. У вересні 2008 року він добровільно склав повноваження нардепа, заявивши, що це рішення стало “підсумком важких роздумiв” i видається йому “чесним кроком по вiдношенню до виборцiв, колег-однодумцiв i до самого себе”.

У тому скликанні ВР Вакарчук не подав жодного проєкту закону, лише дві поправки.

Читайте також:
Депутат Вакарчук заспівав на корпоративі білоруських “танкістів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна