Контррозвідка СБУ затримала одесита, що закликав до сепаратизму

 

В Одесі контррозвідники Служби безпеки України затримали місцевого мешканця, який намагався дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні.

Про це в середу, 17 червня, поінформував пресцентр СБУ.

“Оперативники спецслужби встановили, що одесит налагодив зв’зки із проросійськими сепаратистами з ОРДЛО і за їх завданням розміщував на персональних сторінках соцмереж деструктивні матеріали. Він закликав мешканців області підтримати псевдодержавні утворення “Л/ДНР” та вихід регіону зі складу України, підбурював до створення так званої “Одеської народної республіки”, – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці провели обшуки за місцями реєстрації та проживання чоловіка в Одесі. Виявлені матеріали, які свідчать про його діяльність на шкоду державній безпеці, долучено до справи.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили затриманому про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (сприяння діяльності терористичної організації) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Триває досудове слідство.

Читайте також:
Керівник вінницької поліції Іщенко розповів, що робив у Одесі 2 травня 2014-го

“Для Одеси – інший сценарій”: Асєєв розповів, що сказав йому в полоні одеський сепаратист

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна