Посадовці МОУ привласнили 11 млн, виділених на будівництво військового містечка в Чорноморському, – СБУ

 

Служба безпеки України звітує, що викрила в Одеській області привласнення посадовцями Міністерства оборони 11 мільйонів бюджетних коштів, виділених на будівництво військових містечок.

Такий пресреліз поширив пресцентр української спецслужби в четвер, 18 червня.

В поле зору СБУ потрапили чиновники Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління МО України та афілійовані комерційні структури.

“У ході виконання підрядних будівельних робіт посадовці підписували акти виконаних робіт за фактично невиконані послуги із будівництва казарм поліпшеного планування. Незважаючи на це, вони перераховували бізнесменам бюджетні кошти, частину з яких привласнювали”, – йдеться в повідомленні речників СБУ.

У межах кримінального провадження силовики провели аудит будівництва двох казарм поліпшеного планування в одному з військових містечок у селищі Чорноморське.

“Лише у ході огляду двох казарм було виявлено факти не виконання робіт на суму понад 11 мільйонів гривень“, – підкреслюють у спецслужбі.

Правоохоронці провели низку обшуків в офісних приміщеннях комерційної структури, адміністративній будівлі МО України, за місцем будівництва казарм та адресами проживання п’ятьох фігурантів кримінального провадження.

Під час слідчих дій вилучено докази, зокрема документацію, які підтверджують оборудку з бюджетними коштами.

“Наразі організатору корупційної схеми, директору будівельної компанії, а також двом керівникам Південного територіального квартирно-експлуатаційного управління оголошено про підозри. Їм інкримінують вчинення злочинів у складі організованої групи, передбачених ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України”, – пояснюють правову кваліфікацію в СБУ.

Триває розслідування.

Читайте також:
Будівництво казарм для морпіхів у Очакові: СБУ викрила привласнення 3 млн грн

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна