На Донеччині бійці 81-ї оабр відпрацювали безпарашутне десантування і тактичні дії після приземлення. ФОТО

 

На Донеччині військовослужбовці 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України практично відпрацювали дії під час висадки штурмових підрозділів.

Про це в середу, 17 червня, передає АрміяInform з посиланням на пресслужбу бригади.

Десантування безпарашутним способом відбувалося з вертольотів МІ-8 за допомогою комплекту з’ємного бортового обладнання “Канат-М1”.

Фото: пресслужба 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України

Після десантування, штурмові підрозділи аеромобільної бригади відпрацювали тактичні дії – розосередження на ділянці місцевості, взяття під контроль майданчиків приземлення та подальше переміщенням на визначені рубежі.

Фото: пресслужба 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України

“Застосування цього обладнання під час висадки десанту є найбільш ефективним на місцевості, рельєф якої не дозволяє посадку вертольоту. Тобто під час надзвичайних ситуацій, або висадки на обмеженій ділянці, такій як дах будівлі, частково замінованій території тощо”, – розповів командир підрозділу.

Фото: пресслужба 81-ї окремої аеромобільної бригади ДШВ ЗС України

Також під час практичного заняття воїни-десантники відпрацювали евакуацію підрозділів з місцевості, де вертоліт не може здійснити посадку.

Як інформувала “Новинарня“, ДШВ тестують американські парашути та керовані системи десантування вантажів.

Читайте також:
“Режисери з ФСБ”: ДШВ ЗСУ заявили, що відео про затримання десантника Добринського в Криму – постановочне

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна