ДШВ тестують американські парашути та керовані системи десантування вантажів

 

У Десантно-штурмових військах відбулася підконтрольна експлуатація парашутних систем спецпризначення та керованих систем точного повітряного десантування вантажів виробництва компанії США Airborne Systems North America.

Про це повідомили в пресцентрі Командування ДШВ.

Як зазначили пресофіцері КДШВ, паралельно здійснювалася підготовка майбутніх інструкторів – фахівців повітрянодесантних служб військових частин ДШВ до стрибка з парашутом типу “Крило”, які надалі навчатимуть особовий склад військових частин.

Фото: пресцентр КДШВ

Командувач Десантно-штурмових військ ЗС України генерал-лейтенант Євген Мойсюк відзначив, що із надходженням у ДШВ точних систем повітряного десантування вантажів, ситуація кардинально змінилася.

“Похибка в точності доставки вантажу становить лише кілька десятків метрів. А саме десантування не обов’язково проводити в районі ураження ППО противника” – підкреслив командувач ДШВ.

Офіцери повітрянодесантних служб пригадують 2014-й, коли українські підрозділи вели активні дії у відриві від основних сил, а іноді і в повному оточені.

“Вантажі із необхідними боєприпасами, паливом, медикаментами або іноді звичайною водою та різними матеріальними засобами “десантувалися” на парашутних платформах просто у вказаний район. При цьому значну роль відігравали погодні умови. І не завжди цінні “посилки” доходили до своїх “адресатів”… Тобто системи були морально застарілі й здійснити їх точне десантування було практично неможливим”, – розповів начальник служби повітрянодесантної техніки Командування Десантно-штурмових військ ЗС України полковник Віктор Михлич.

Зазначається, що офіцерський та сержантський склад повітрянодесантних служб військових частин ДШВ та школи ПДП проходили посилений курс підготовки.

Після закінчення курсу інструктори отримають відповідні сертифікати.

Саме вони надалі будуть готувати особовий склад підрозділів бойового забезпечення до здійснення стрибків з парашутними системами типу “Крило” в різну пору року та час доби.

Разом із цим триває підготовка спортивної команди з парашутного спорту Десантно-штурмових військ. Допомогу та методичні рекомендації українським десантникам надають професійні спортсмени-парашутисти.

Щодня відпрацьовується одиночне десантування та групою з різних висот.

В один із стрибкових днів командувач Десантно-штурмових військ Збройних Сил України генерал-лейтенант Євген Мойсюк особисто здійснив декілька стрибків з парашутом типу “Крило”.

Фото: пресцентр КДШВ

“На мою думку, кожен командир повинен використовувати принцип “Роби як я, роби краще за мене!” Тим більше, що я, як діючий офіцер ДШВ, зобов’язаний мати та підтримувати ці навички. Це мій обов’язок, і я його виконую”, – відзначив генерал-лейтенант Євген Мойсюк.

Читайте також:
Три роки ДШВ: натовська реформа, харчування за каталогом, парашутів на 100 млн. І два пріоритети Мойсюка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна