У Facebook з’явилася опція відключати політичну рекламу

 

Соцмережа Facebook запустила кампанію з інформування американських громадян про вибори президента в США та додала функцію відключення політичної реклами.

Про це у вівторок, 16 червня, розповів засновник корпорації Марк Цукерберг у статті USA Today.

“Зважаючи на те, що наш дискурс відбувається в інтернеті, я вважаю, що такі платформи як Facebook можуть відігравати позитивну роль на цих виборах, допомагаючи американцям використовувати свій голос там, де це найбільш важливо, шляхом голосування. Ми оголошуємо в середу (17 червня, – “Н”) найбільшу інформаційну кампанію за голосування в історії Америки. Наша мета – допомогти чотирьом мільйонам людей зареєструватися для голосування”, – наголосив Цукерберг.

Facebook створює спеціальний інформаційний центр, що буде показувати користувачам достовірну інформацію, зокрема щодо того, як і де проголосувати або яким чином виборцям зареєструватися.

Водночас користувачі Facebook у США матимуть можливість повністю відключити всю політичну рекламу в соцмережі.

“І для тих із вас, хто вже прийняв рішення і хоче тільки, щоб вибори закінчилися, ми вас чуємо, тому ми також вводимо можливість відключити політичну рекламу”, – зауважив Цукерберг.

Ця функція буде доступна також в Instagram, інформація від центру буде з’являтися у верхній частині стрічки новин в Facebook і Instagram.

Читайте також:
Євросоюз звинуватив Росію та Китай у поширенні фейків про COVID-19

Активісти вважають, що соцмережі програли боротьбу з фейками про COVID-19. Там не погоджуються

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна