Євросоюз звинуватив Росію та Китай у поширенні фейків про COVID-19

 

Євросоюз звинувачує Китай та Росію в здійсненні кампаній із підриву демократії та поліпшення власного іміджу через поширення фейків про коронавірус.

Про це в середу, 10 червня, повідомило видання “Радіо Свобода”.

“Іноземні суб’єкти та деякі треті країни, зокрема, Росія та Китай, брали участь в операціях із цілеспрямованим впливом і дезінформаційними кампаніями навколо COVID-19 в ЄС, його сусідів та в усьому світі”, – ідеться в документі, який визначає підхід до подолання дезінформації у зв’язку з пандемією.

Росія та Китай “прагнуть підірвати демократичні дебати, посилити соціальну поляризацію та поліпшити власний імідж у контексті COVID-19”

Пандемія “показала, що дезінформація (…) шкодить здоров’ю наших громадян”.

Це стосується, наприклад, твердження, що миття рук не допомагає запобігти його поширенню.

ЄС високо оцінив Google, Facebook та Twitter, за те, що вони видалили мільйони неправдивих рекламних оголошень та погодилися на поширення практики, покликаної припинити поширення дезінформації.

Водночас віцепрезидентка Європейської комісії з цінностей та прозорості Вера Йоурова зазначила журналістам, що компанії повинні щомісяця надавати набагато детальніші звіти про дії, які вони вживають для запобігання поширенню фейкових новин.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно в РФ заборонили поширювати інформацію з українського сайту, що протидіє історичній пропаганді.

Читайте також:
Чіп і Гейтс: як світ заполонили фейки про зловісного мільярдера і чому засновника Microsoft пов’язують з коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна