Радник Зеленського Руслан Демченко став першим заступником секретаря РНБО

 

Президент Володимир Зеленський призначив свого радника Руслана Демченка першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України.

Відповідний указ президента №228 від 16 червня оприлюднений на сайті офісу президента.

“Призначити Демченка Руслана Михайловича першим заступником секретаря Ради національної безпеки і оборони України”, – йдеться в повідомленні.

У липні 2019 року президент Володимир Зеленський призначив своїм радником Руслана Демченка, який був радником п’ятого президента Петра Порошенка, очільником офісу третього президента Віктора Ющенка та заступником керівника управління адміністрації президента Леоніда Кучми.

На початку цього року в офісі президента розглядали Демченка як одного з кандидатів на посаду міністра закордонних справ.

Демченко – колишній глава протоколу та офісу президента Віктора Ющенка, на початку 2010 року він перейшов до МЗС, а після перемоги Віктора Януковича став куратором відносин України з Росією.

В часи Євромайдану в МЗС його запам’ятали як головного противника “дипломатичної фронди” – тобто тих дипломатів, які боролися проти системи і підтримували Майдан.

Як інформувала “Новинарня“, секретар РНБО виступив за створення посади міністра з питань оборонно-промислової політики.

Читайте також:
РНБО попередила про ймовірний “водний дефіцит” в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна