РНБО попередила про ймовірний “водний дефіцит” в Україні

 

В Україні існує ймовірність виникнення водного дефіциту у басейнах деяких річок та проблема забезпеченості населення і галузей економіки поверхневими водними ресурсами, оскільки останні п’ять років були маловодними.

Про це в середу, 13 травня, йшлося під час засідання робочої групи РНБО з питань безпеки водних ресурсів держави та забезпечення населення якісною питною водою в населених пунктах України, передає пресслужба відомства.

” Згідно з інформацією Державного агентства водних ресурсів України, останні п’ять років були маловодними, й існує ймовірність виникнення водного дефіциту у басейнах деяких річок, які мають значне антропогенне навантаження”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що причиною цьому стали зміни клімату.

За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, ймовірність маловоддя вимагатиме оптимізації використання водних ресурсів та економного водоспоживання.

Серед іншого Данілов звернув увагу на важливість проведення повної інвентаризації джерел підземних вод питної якості й артезіанських свердловин з метою залучення їх до систем водопостачання.

Під час засідання також йшлося про необхідність залучення додаткових фінансових ресурсів для модернізації систем централізованого водопостачання для забезпечення населення якісною питною водою.

Також було ініційовано й обговорено питання стосовно необхідності розробки водної стратегії України.

За підсумками наради ухвалили протокольне рішення з рекомендаціями Ууядові України щодо забезпечення водної безпеки держави у 2020 році.

Читайте також:
Зміна клімату й активізація людини: чому палають пожежі на Поліссі

Папа Римський назвав пандемію реакцією природи на зміни клімату

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна