КНДР хоче ввести війська в демілітаризовану зону

 

Генштаб армії комуністичної Північної Кореї в понеділок, 15 червня, оприлюднила заяву, у якій йдеться про наміри ввести війська в демілітаризовану зону на кордоні з Південною Кореєю.

Текст заяви Збройних сил Північної Кореї опублікувало Центральне телеграфне агентство Кореї, пише “Еспресо”.

У такий спосіб військові хочуть перетворити кордон у фортецю – під своїм контролем.

У заяві вказано, що Корейська народна армія “пильно стежить за поточною ситуацією, коли відносини між Північчю і Півднем стають все гіршими й гіршими”.

“Ми повністю готові забезпечити військовими засобами будь-які зовнішньополітичні рішення партії та уряду”, – заявили військові.

У штабі північнокорейських військ готують “план дій для повернення армійських підрозділів у демілітаризовані зони”, щоб лінія фронту стала “фортецею пильності проти Півдня”.

Щоправда, у тексті заяви мовиться і про те, що план дій має схвалити партія, тобто остаточного рішення з цього приводу ще немає.

У вівторок, 16 червня, стало також відомо, що КНДР підірвала центр зв’язку з Південною Кореєю.

Читайте також:
КНДР припиняє контакти із Південною Кореєю

На військовому заводі у КНДР зафіксували нове будівництво, – АР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна