КНДР припиняє контакти із Південною Кореєю

 

КНДР оголосила про припинення роботи “гарячої лінії” зв’язку з Південною Кореєю.

Це стане першим кроком на шляху до закриття всіх засобів контакту між Пхеньяном і Сеулом.

Про це у вівторок, 9 червня, повідомив “Голос Америки” з посиланням на державне інформагентство Північної Кореї ЦТАК.

“Протягом кількох днів Північна Корея критикувала Південну Корею, погрожуючи закрити Міжкорейський офіс зв’язку та інші проєкти, якщо Сеул не припинить допомагати перебіжчикам відправляти листівки та інші матеріали в КНДР”, – ідеться в повідомленні.

Насамперед КНДР опівдні 9 червня відріже лінії в Міжкорейському офісі зв’язку, а також припинить роботу “гарячих ліній” між військовими і президентськими офісами двох країн.

“Ми дійшли висновку, що немає потреби сидіти лицем до лиця з південнокорейською владою, і немає жодних питань для обговорення з нею, оскільки вона лише викликає у нас розчарування” – мовиться в офіційному повідомленні корейського агентства.

Відповідне рішення прийняли Кім Є Чжон – сестра лідера КНДР Кім Чен Ина – і віцеголова Центрального комітету владної Трудової партії Кім Єн Чол.

Як інформувала “Новинарня“, на військовому заводі у КНДР зафіксували нове будівництво.

Читайте також:
Путін нагородив Кім Чен Ина медаллю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна