Уряд розглядає три варіанти проведення ЗНО-2020, – Ляшко

 

Головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що скасування ЗНО-2020 можливе в тому випадку, якщо будуть значно перевищені епідемічні показники.

Про це в понеділок, 15 червня, інформує “Лівий берег”.

За словами посадовця, уряд розглядає три варіанти – провести ЗНО в призначені терміни, перенести або не проводити взагалі.

“Епідситуація може вплинути на будь-який з цих варіантів, тому остаточне рішення щодо проведення ЗНО з 25 червня по 17 липня ми приймемо 22 червня”, – сказав головний санлікар.

Ляшко додав, що якщо ситуація буде приблизно такою, як сьогодні, то ЗНО відбудеться в заплановані дати.

На питання про те, в якому випадку ЗНО цього року не відбудеться, він відповів: “Якщо у нас буде стійке зростання поширення коронавірусної інфекції. Індикатори ще не затверджені, але орієнтовно: коли більш ніж в 50% регіонів будуть перевищені три наших показники – інцидентність, завантаженість лікарень і тестування, і якщо загальна кількість активних хворих перевищуватиме 60 випадків на 100 тис. населення”.

За його словами, сьогодні ця цифра становить 37, і “нам всім потрібно дуже постаратися, щоб був такий ріст”.

Як інформувала “Новинарня“, через карантин пробне ЗНО проведуть онлайн.

Читайте також:
Міносвіти може очолити ексрегіонал Шкарлет з “політичними орієнтирами Януковича”, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна