Зеленський обговорив з Трюдо лібералізацію візового режиму між Україною та Канадою

 

Президент Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем’єр-міністром Канади Джастіном Трюдо,лідери обговорили візовий режим між країнами.

Про це в понеділок, 15 червня, повідомила пресслужба офісу президента.

Очільник канадського уряду переказав слова підтримки Олені Зеленській, яка захворіла на COVID-19, як свого часу Софі Трюдо.

Зеленський подякував Канаді за гумдопомогу.

“Ми вдячні за гуманітарну допомогу Канади для протидії захворюванню в Україні по лінії Гуманітарного фонду ООН розміром 500 тисяч канадських доларів”, – наголосив він.

Президент висловив сподівання на прогрес в процесі лібералізації Канадою візового режиму для українців.

“Ми маємо вже зараз окреслити часові рамки початку двостороннього візового діалогу. Можемо розпочати спрощення візового режиму з окремих категорій громадян, наприклад молоді, студентів, як говорили в Торонто торік. Очікуємо на прибуття в Україну групи канадських експертів для моніторингу стану відповідності України візовим критеріям Канади”, – запропонував Зеленський.

Трюдо зазначив, що зараз є можливість переглянути візовий режим для його лібералізації.

Читайте також:
Близько 150 канадських військових інструкторів прибули в Україну

Уряд Канади передав українському війську партію апаратів ШВЛ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна