Зеленський працюватиме в особливому режимі через COVID-19 дружини

 

Президент Володимир Зеленський працюватиме в особливому режимі через виявлений у його дружини Олени Зеленської коронавірус.

Про це в п’ятницю, 12 червня, повідомили у пресслужбі офісу президента.

Через те, що режим самоізоляції та карантину Конституцією не передбачені, тому для глави держави розробили спеціальний протокол роботи, що “відповідає як нормам чинного законодавства, так і санітарно-епідеміологічним вимогам”.

“Згідно з Конституцією, президент не може нікому делегувати свої повноваження. Стан здоров’я Володимира Зеленського дозволяє йому виконувати службові обов’язки. Главі держави зробили тест на коронавірус. Він дав негативний результат”, – йдеться у повідомленні.

Володимир Зеленський щодня проходитиме медогляд та робитиме ПЛР-тестування, а також тестування на антитіла (ІФА).

Також президент обмежив коло фізичного спілкування, переводить наради в онлайн-режим. Зустрічі, які передбачають особисте спілкування з главою держави, на найближчі дні скасовані.

Так само виключається участь у масових заходах, скасовуються робочі поїздки за межі столиці України. Коло осіб, з якими президент спілкується особисто, звужується до охорони та найближчих помічників.

Винятки з цього протоколу можливі лише в разі виникнення надзвичайної ситуації, яка потребуватиме негайного реагування з боку глави держави відповідно до його конституційних повноважень.

Як інформувала “Новинарня“, 12 червня дружина президента України Олена Зеленська отримала позитивний результат тесту на COVID-19.

Читайте також:
“Щоб людям було легше”: Зеленський хотів заразитися коронавірусом

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна