Верховний Суд відмовився повертати Трубі посаду керівника ДБР

 

Верховний Суд відмовив Романові Трубі в задоволенні позову щодо незаконності його звільнення з посади директора Державного бюро розслідувань.

Про це в п’ятницю, 12 червня, поінформували у пресслужбі суду.

Відповідне рішення сьогодні прийняла колегія суддів Касаційного адміністративного суду, розглянувши в судовому засіданні справу за позовом Романа Труби до президента України Володимира Зеленського, третя особа – Державне бюро розслідувань.

Зазначається, що повний текст рішення у справі № 9901/36/20 (адміністративне провадження № П/9901/36/20) буде протягом п’яти днів.

Нагадаємо, у січні Труба заявляв, що його зняття з посади було політичним рішенням, яке з’явилося внаслідок реалізації сценаріїв “різних груп”.

27 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив з посади директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Він очолив Державне бюро розслідувань 22 листопада 2017 року, був призначений на цю посаду указом президента Петра Порошенка за результатами конкурсу, в якому Труба претендував лише на посаду заступника директора ДБР.

17 грудня 2019 року Конституційний суд України визнав неконституційним законопроєкт про закріплення в Конституції права президента призначати голів Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро.

Читайте також:
ДБР двічі повідомило про підозру заступнику глави МЗС Божку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна