Труба позивається до Верховного Суду щодо його звільнення з ДБР

 

Ексдиректор Державного бюро розслідувань Роман Труба подав позов до Верховного Суду через указ президента про звільнення з посади

Як повідомляє “Новинарня“, про це Труба написав у вівторок, 28 січня, на своєму Телеграм-каналі.

“Подав позов до Верховного Суду про визнання незаконним Указу Президента України про дострокове припинення повноважень директора Державного бюро розслідувань”, – йдеться в повідомленні.

За словами Труби, зняття з посади було політичним рішенням, яке з’явилося внаслідок реалізації сценаріїв “різних груп”.

Ексдиректор ДБР додав, що має бути правова оцінка його звільнення.

“Наразі ДБР стало вершиною моєї професійної кар’єри, тому вважаю дострокове припинення повноважень на посаді директора має отримати, окрім політичної, правову оцінку”, – заявив Труба.

Як інформувала “Новинарня“, 27 грудня 2019 року президент Володимир Зеленський звільнив з посади директора Державного бюро розслідувань Романа Трубу.

Іншим указом Зеленський призначив Ірину Венедіктову тимчасово виконуючою обов’язки директора Державного бюро розслідувань.

Роман Труба очолив Державне бюро розслідувань 22 листопада 2017 року. Він призначений на цю посаду указом президента Петра Порошенка за результатами конкурсу, в якому Труба претендував лише на посаду заступника директора ДБР.

17 грудня 2019 року Конституційний суд України визнав неконституційним законопроєкт про закріплення в Конституції права президента призначати голів Державного бюро розслідувань і Національного антикорупційного бюро.

Читайте також:
Адвокат Януковича Бабіков став першим заступником директора ДБР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна