Колишній міністр інфраструктури Омелян заявив про обшуки від ДБР

доповнено

Колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян заявив про обшук будинку, в якому він мешкає, співробітниками Державного бюро розслідувань.

Про це він повідомив уранці в середу, 12 червня.

“6:30 ранку. Всі сплять, діти, дружина, мама. Вривається ДБР з обшуком. Начебто рішення суду щодо колишніх власників будинку, де ми зараз мешкаємо”, – написав колишній міністр у фейсбуці.

За інформацією “Української правди”, в ухвалі Печерського райсуду Києва йдеться, що обшук дозволено у рамках провадження від 4 серпня 2017 року щодо подій 2014-2015 років за участю колишнього народного депутата від Партії регіонів, бізнесмена з Черкащини Геннадія Бобова та його злочинної організації.

Дім, у який прийшли з обшуком, раніше належав Світлані Бобовій, дружині екснардепа. Слідчі вважають, що в ньому можуть зберігатися докази щодо групи Бобова.

Ідеться про справи щодо викрадення і вбивство журналіста Василя Сергієнка 4 квітня 2014 року в Корсунь-Шевченківському Черкаської області та спроби знищити майно Приходьків у Тальному 11 липня 2015 року.

Геннадія Бобова вважають організатором та фінансистом злочинної групи.

Згодом Володимир Омелян поінформував, що слідчі під час обшуку не вилучили нічого, жодних обвинувачень йому не висували.

“Обшуки в орендованому нами будинку відбулися на виконання рішення суду у рамках кримінального провадження щодо колишнього власника будинку, який його продав ще у 2016 році. Про такі лихі 90-ті говорив Зеленський? За такою підставою завтра можуть зайти до будь-кого”, – написав Омелян у фейсбуці.

“Обшук провели коректно, хоча традиційно з автоматниками. Володимир Зеленський, привіт від Вас я отримав! Мовчати не буду! Мої діти і дружина передають Вашій родині великі вітання! Ви таки повний совок, воюєте навіть з сім’ями своїх політичних опонентів”, – додав міністр.

Як відомо, Володимир Омелян є прибічником п’ятого президента Петра Порошенка, напередодні він брав участь у великому ефірі на каналі “Прямий” з нагоди третьої річниці безвізу.
Омелян був міністром інфраструктури в часи президента Порошенка у 2016-2019 рр.
НАБУ обвинувачувало його в недостовірному декларуванні, у жовтні 2019 року в цій справі прокурор САП оголосив обвинувальний вирок в Антикорупційному суді.

Як інформувала “Новинарня“, суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження щодо ексміністра Омеляна.

Читайте також:
Омелян – Зеленському: Коли покладаєшся на лояльних ідіотів – провали неминучі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна