Суд зобов’язав НАБУ відкрити провадження щодо ексміністра Омеляна

 

Вищий антикорупційний суд зобов’язав Національне антикорупційне бюро України зареєструвати кримінальне провадження щодо колишнього міністра інфраструктури Володимира Омеляна, його заступника, державного секретаря відомства, а також топ-посадовців нинішнього складу Мінінфраструктури за доведення до банкрутства Бердянського порту.

Про це в четвер, 9 квітня, повідомили в пресслужбі суду.

Відповідним рішенням суд задовольнив скаргу ГО “Бердянський антикорупційний центр”.

За версією активістів, посадовці довели ДП “Бердянський морський торговельний порт” до банкрутства через “зловживання владою, службовими підробками, грубим порушенням законодавства про працю та невиконанням судового рішення”.

Крім цього, у заяві містяться дані про нібито вчинення кримінальних правопорушень начальником Бердянського філіалу ДП “Адміністрація морських портів України”, службовими особами АМПУ та його колишнім керівництвом, а також виконувачем обов’язки директора на теперішній час.

“Бердянський антикорупційний центр” просив суд визнати протиправною бездіяльність детективів НАБУ та зобов’язати їх невідкладно розпочати досудове розслідування за кожним окремо вказаним у заяві кримінальним правопорушенням і щодо кожної службової особи окремо.

Тоді як детективка НАБУ зазначила, що “Бердянський антикорупційний центр” отримав лист-відповідь від НАБУ, у якому йшлося про те, що дії зазначених посадовців не віднесені до підслідності НАБУ.

Зрештою Вищий антикорсуд постановив, що відомості, викладені у заяві активістів-антикорупціонерів, містять об’єктивні дані, що можуть свідчити про вчинення кримінальних правопорушень, які підслідні НАБУ.

Саме тому вони потребують розслідування детективами НАБУ.

Читайте також:
НАБУ прийшло з обшуками у Бердянський морський порт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна