Київ і дев’ять регіонів не готові до послаблення карантину, – МОЗ

 

Станом на п’ятницю, 12 червня, столиця та дев’ять областей України не готові до нового етапу послаблення карантинних обмежень.

Відповідну кількість регіонів виділено в таблиці про відповідність критеріям для чергового послаблення протиепідемічних заходів станом на 12 червня, яку оприлюднило Міністерства охорони здоров’я.

Окрім Києва, у таблиці виділено як такі, що не відповідають необхідним критеріям, Вінницьку, Волинську, Житомирську, Закарпатську, Київську, Львівську, Рівненську, Тернопільську та Чернівецьку області.

Порівняно з попередньою добою, до цього переліку додалася Вінницька область, де впродовж 11 червня було виявлено 81 випадок нових інфікувань. Після цього показник інцидентності в регіоні зріс із 10,3 до 14,51 на 100 тисяч населення.

А найбільше інфікованих порівняно з іншими регіонами додалося на Львівщині, де впродовж доби було діагностовано одразу 112 нових випадків COVID-19, з них 60 – в обласному центрі.

Водночас у даних щодо Житомирщини в таблиці, ймовірно, закралася помилка. Так, Житомирська область виділена жовтим кольором та позначена “хрестиком” як така, що не відповідає критерію інцидентності: менше 12 випадків захворювання коронавірусом на 100 тисяч населення за останні сім днів.

Проте у відповідній колонці станом на 16:15 було вказано число 11,09 – тобто, безумовно, менше за 12:

 

 

Нагадаємо, ослаблення карантину можливе за умови відповідності регіону трьом критеріям:

  1. інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів), яка має становити менше 12 випадків на 100 тисяч населення;
  2. завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, яка має бути меншою за 50%;
  3. охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА упродовж 7 останніх днів має перевищувати 12 тестів на 100 тисяч населення.

Станом на 12 червня, у Києві за попередні сім днів зафіксовано 15,97 випадку інфікування на 100 тисяч мешканців, у Вінницькій обласні – 14,51, у Волинській – 29,58, у Житомирській – 11,09 (?), у Закарпатській – 18,03, у Львівській – 21,43, у Рівненській – 23,34, у Тернопільській – 13,39, у Чернівецькій – 34,62.

Як інформувала “Новинарня“, Мінфін назвав витрати з Фонду боротьби з COVID-19.

Читайте також:
“До медиків звертається все більше людей”: Кличко попередив, що в Києві можуть знову посилити карантин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна