До виходу з карантину не готові 9 регіонів України, – МОЗ

Станом на четвер, 11 червня, до наступного етапу послаблення карантинних заходів в Україні знову не готові вісім областей та місто Київ.

Про це свідчать дані Міністерства охорони здоров’я.

Крім столиці, критеріям, які є визначальними для чергового зняття низки протиепідемічних обмежень, не відповідають Волинська, Житомирська, Закарпатська, Київська, Львівська, Рівненська, Тернопільська та Чернівецька області.

Цими критеріями є:

  1. інцидентність (кількість нових випадків COVID-19 за останні 7 днів), яка має становити менше 12 випадків на 100 тисяч населення;
  2. завантаженість ліжок у закладах охорони здоров’я, визначених для госпіталізації пацієнтів з підтвердженим випадком COVID-19, яка має бути меншою за 50%;
  3. охоплення тестуванням не нижче за рівень інцидентності — тобто середня кількість тестувань методами ПЛР та ІФА упродовж 7 останніх днів має перевищувати 12 тестів на 100 тисяч населення.

За даними опублікованої на сайті МОЗ таблиці з даними аналізу епідемічної ситуації на 11 червня, статистика по регіонах є такою:

 

У всіх дев’яти неготових до послаблення карантину регіонах критеріям не відповідає інцидентність. Так, у столиці за попередні сім днів зафіксовано 15,54 випадку інфікування на 100 тисяч мешканців, у Волинській області – 27,15, у Житомирській – 13,17, у Закарпатській – 17,07, Львівській – 19,87, у Рівненській – 23,42, у Тернопільській – у Чернівецькій – 34,07.

Як писала “Новинарня“, станом на 9 червня до наступного етапу виходу з карантину не були готові 7 областей та Київ, усі – за показником інцидентності (тобто кількість інфікованих перевищувала 12 на 100 тисяч населення).

На ранок 10 червня в одній з цих областей, Тернопільській, інцидентність знизилася до “норми”, проте наступного дня знову перевищила норму.

МОЗ назвало причину зростання кількості заражених COVID-19 в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна