Військові медики отримали 300 захисних костюмів від фонду “Повернись живим”

 

Військові лікарі Одеси, Львова, Харкова та Дніпра отримали костюми біозахисту, які придбали в межах спільної акції Міжнародного благодійного фонду “Повернись живим” та Міністерства закордонних справ України.

Про це в четвер, 11 червня, поінформувала пресслужба фонду.

Там нагадали, що ще в квітні українські дипломати з усього світу перерахували частину своєї заробітної плати на потреби медиків ЗСУ. Загальна сума допомоги склала понад 1 мільйон 750 тисяч гривень.

На частину цих коштів у травні фонд закупив реагенти для проведення 5000 ПЛР-досліджень на коронавірусну інфекцію.

Наступним етапом стало придбання 300 захисних костюмів.

Днями їх доставили до чотирьох військових шпиталів – в Одесі, Львові, Харкові та Дніпрі.

Фото: Фонд “Повернись живим”

“Частину з захисних костюмів фонд передав фахівцям санітарно-епідеміологічної служби у Вінниці, Одесі, Львові та Харкові. Адже саме епідеміологи першими виїжджають в осередки спалахів захворювання”, – підкреслили у фонді.

За словами керівниці військового відділу фонду “Повернись живим” Наталі Калмикової, Фонд відправить на потребу військових медиків ще велику партію костюмів (близько 1000), виготовлення яких наразі очікують.

Захисні костюми прогумовані, мають герметичні шви і спеціально сконструйовані клапани, які не пропускають речовини, але дають змогу тілу охолонути.

Вони пройшли декілька етапів випробувань, зокрема, й військовими медиками.

Відтак, захисні костюми вийшли максимально легкими, надійними та стійкими до тертя, такими, що не пропускають хімічні реагенти і воду.

Вони мають п’ять розмірів та дозволяють безпечно працювати як у лабораторіях, так і у відділеннях.

Від початку епідемії та запровадження карантину в Україні БФ “Повернись живим” розгорнув кампанію із запобігання поширенню інфекції в армії. Окрім закуплених ПЛР-тестів, засобів індивідуального захисту та дезінфекції, аналітичний відділ фонду розробив звіт із чітким алгоритмом дій для протидії поширенню коронавірусу в ЗСУ. Загальна сума коштів, залучена фондом на боротьбу з коронавірусом в армії сягнула майже 4 мільйони гривень.

Як інформувала “Новинарня“, фонд “Повернись живим” направив в ООС тисячу ПЛР-тестів на коронавірус.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” отримав пожертву на 250 тисяч. Дивного відправника шукають

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна