Фонд “Повернись живим” отримав пожертву на 250 тисяч. Дивного відправника шукають

 

Дивну пожертву отримали у благодійному фонді “Повернись живим”, який уже шість років допомагає армії. Невідомі особи переказали на рахунок “ПЖ” чверть мільйона гривень.

Зважаючи на “турбулентну” ситуацію у країні, керівництво фонду підозрює, що такі дії можуть бути спланованою провокацією проти колективу “ПЖ”, який має аполітичну позицію.

“25 травня 2020 року на основний рахунок БФ «Повернись живим» надійшло 250 тисяч гривень для підтримки армії. Наразі нам невідомо, фізична чи юридична це особа, адже благодійник забажав залишитися інкогніто. Вперше ми стикнулися із ситуацією, коли, отримавши чималу суму, не знаємо, хто відправник. А для нас це питання вкрай важливе, адже репутація фонду – понад усе”, – заявили у фонді.

Представники “ПЖ” звернулися до банку, щоб з’ясувати, хто є відправникам коштів, та зрозуміти, наскільки вони є доброчесними.

“Аполітичність, прозорість, доброчесність — головні принципи фонду «Повернись живим». Це фундамент, закладений у 2014-му, який міцно тримає нас і досі. Зважаючи на ситуацію в країні, на внутрішні і зовнішні загрози, коли ворог дихає в спину, а політична турбулентність зашкалює, цей крок ми робимо свідомо для того аби в подальшому не бути предметом домислів та різних інсинуацій”, – ідеться в повідомленні “ПЖ”.

“Ми висловлюємо вдячність усім, хто впродовж шести років підтримує українську армію. Шість років ми допомагаємо армії повертатися додому. Свого часу ми їй допомогли отримати «очі». Потім почали вчити і ділитися знаннями. Зараз підтримуємо аналітикою. Кожна ваша копійка рятувала й надалі рятує життя бійців на передовій. Кожен ваш переказ наближав і наближає перемогу настільки, наскільки здатний. Місія нашого фонду незмінна: хто рятує одне життя – рятує світ. І за цей час ми з вами врятували не одне життя. Але рятувати їх чесно набагато приємніше і спокійніше”, – підкреслив фонд.

підготував: Максим Мірошниченко

Читайте також:
Нові спроможності: фонд допомоги армії “Повернись живим” очолила ексміністр ветеранів Оксана Коляда

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна