Держдеп США сигналізує про порушення свободи віросповідання в окупованому РФ Криму

 

Державний департамент США в доповіді про свободу релігії у світі за 2019 рік вказав, що Росія в анексованому нею Криму переслідує і залякує релігійні меншини, “Свідків Єгови”, Православну церкву України та кримських татар-мусульман.

“Окупаційна влада продовжує арештовувати кримських татар, звинувачувати в незаконній місіонерській діяльності, захоплювати українські церкви”, – йдеться у звіті.

Релігійні та правозахисні групи продовжують повідомляти, що російські ЗМІ у своїх матеріалах намагаються викликати підозру і страх щодо різних релігійних груп, зокрема, до “Хізб ут-Тахрір”, яка заборонена в Росії, але законна в Україні. Російські ЗМІ також зображують “Свідків Єгови” як “екстремістів”, ідеться у доповіді.

“Уряд США і надалі засуджує залякування християнських і мусульманських релігійних груп російською окупаційною владою в Криму та привертає міжнародну увагу до цих порушень. У посольстві США в Україні повідомили, що Сполучені Штати будуть і надалі підтримувати релігійну свободу в Криму та змусять окупаційну владу повернути конфісковане майно і звільнити ув’язнених, засуджених за свої релігійні або політичні переконання”, – цитує звіт “Радіо Свобода”.

Читайте також:
ПЦУ звернулась в ООН та ОБСЄ через гоніння Церкви на Донбасі та в Криму

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна