Danone припиняє рекламу йогурту з актором-терористом Пореченковим

 

Французька компанія Danone припиняє рекламну кампанію за участі російського актора Михайла Пореченкова, яку запустило представництво компанії Danone Russia.

Про це в середу, 10 червня, заявив посол України у Франції Олег Шамшур у твітері.

“Маю для вас добрі новини. Щойно мені зателефонував Генеральний секретар Danone Франція Матіас Вішера. Компанія припиняє рекламну кампанію за участі Пореченкова. Швидка і адекватна реакція. А от тепер, коли апетит вже не псують, смачного”, – написав посол у Twitter.

Як інформувала “Новинарня“, російське представництво французької компанії Danone використало актора Пореченкова, який у 2014 році обстрілював українських військових із великокаліберного кулемета у донецькому аеропорті, в рекламі йогурту.

Українські дипломати нагадали представництву французької компанії, що актор Михайло Пореченков, якого залучили до реклами йогурту, є “посіпакою кремлівських терористів”.

Реклама “Данон” з участю Пореченкова викликала жорстку критику з боку українських користувачів і споживачах у коментарях до відео на YouTube та в соцмережах. Українці заявляють, що тепер знають, який продукт вони не будуть купувати.

“Данон” (Danone) – французька компанія, що представлена в 130 країнах світу. Вона спеціалізується на молочних продуктах та продуктах на рослинній основі, дитячому й медичному харчуванні.

Продукція компанії випускається під такими торговими брендами: “Активіа”, “Актімель”, “Живинка”, “Простоквашино”, “Растішка”, “Актуаль”, “YoPro”, “Даніссімо”, “Nutrilon”, “Milupa” тощо.

Як відомо, у жовтні 2014 року Михайло Пореченков перед камерами стріляв із кулемета НСВ-12,7 по українських військових в районі Донецького аеропорту.
Через це актора оголосили персоною нон грата в Україні.

Служба безпеки України в 2015 році оголосила Пореченкова у розшук. Російського актора підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 258 Кримінального кодексу (терористичний акт або погроза його вчинення).

У Держкіно України в 2015 році заборонило показ 69 фільмів із участю Пореченкова.

Читайте також:
Бійці коломийської бригади відбили в бойовиків “кулемет Пореченкова”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна