У тілах екіпажу малайзійського “Боїнга” знайшли 29 уламків ракети “Бук”

 

У тілах членів екіпажу збитого над Донбасом у 2014 році малазійського “Боїнга” були знайдені уламки російської ракети.

Про це повідомив голландський прокурор Тайс Бергер у ході засідання суду у справі МН17 в понеділок, 8 червня, передає видання 9news.

“Австралійські детективи допомогли довести, що фрагменти, знайдені в уламках MH17 та в тілах жертв, походять з російської ракети”, – інформує видання.

Зазначається, що в жовтні 2014 року федеральна поліція Австралії вирушила в Україну для аналізу двох ракет “Бук” — старішої M938 та нової 9M38M1.

Слідство знайшло три унікальні форми фрагментації — плитку, брусок та метелик — всередині розібраних в Україні ракет.

Порівнювалась навіть цвіль та магнітні властивості матеріалу ракет.

Пакистанське видання, цитуючи Бергера повідомляє, що в тілах екіпажу було виявлено 29 сталевих уламків. І один з них мав форму саме метелика. Судмедексперт виявив його у тілі капітана екіпажу.

Ще один уламок у формі метелика був знайдений у кабіні літака.

Це єдині два осколки із загалом вилучених на місті падіння 370, що зберегли цю виразну форму.

В обох виданнях зазначають, що криміналісти, проаналізувавши уламки, виявили їхню схожість з більш новою ракетою протиповітряного комплексу “Бук” — 9М38М1, ніж з ракетою типу 9М38.

Відтак, це спростовує висновки російської державної збройної компанії “Алмаз-Антей”, яка за результатами проведених власних випробувань у 2015 році стверджувала, що “Боїнг” був збитий ракетою 9М38, остання з яких була випущена ще в СРСР у 1986 році.

Читайте також:
У Нідерландах поновилися судові засідання в справі МН17: про що говорять

Як писала “Новинарня“, Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, рейс MH17 Амстердам – Куала-Лумпур, був збитий на Донбасі неподалік від Сніжного Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту перебували 298 осіб, усі вони загинули.

Міжнародне розслідування під егідою Нідерландів доводить, що літак збито з контрольованої сепаратистами території ракетним комплексом “Бук”, який прибув із Росії.

19 червня 2019 року  Об’єднана слідча група назвала імена перших чотирьох підозрюваних в причетності до збиття літака. Це – Сергій Дубинський (“Хмурий”), Ігор Гіркін (“Стрелок”), Олег Пулатов (“Гюрза”), Леонід Харченко (“Кріт”).
Також підозрюваним визнали колишнього бойовика “ДНР” Володимира Цемаха, затриманого СБУ в ОРДЛО і відданого в Росію в рамках обміну полоненими.

Судовий процес у цій справі розпочинається в понеділок, 9 березня 2020 року, в юридичному комплексі, розташованому неподалік аеропорту “Схіпхол” поблизу Амстердама.

Читайте також:
Справі MH17: міжнародну слідчу групу від України очолив заступник генпрокурора Мамедов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна