Зеленський про Авакова: “Кращого міністра досі немає, і він повинен довести справу Шеремета до кінця”

 

Володимир Зеленський заявляє, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повинен довести до кінця справу про вбивство Павла Шеремета.

Про це президент сказав у суботу, 6 червня, під час спілкування з журналістами в резиденції “Залісся”, повідомляє “Українська правда“.

“Я вважаю, що він повинен закінчити справу Шеремета. …Для суспільства він стейкхолдер цієї ситуації, він повинен її довести до кінця”, – заявив Зеленський, коментуючи акції протесту проти Авакова.

Зокрема, журналісти запитали у глави держави, чи він досі вважає чинного главу МВС “потужним міністром”.

Досі немає кращого міністра, так і є. Я вважаю, що він дійсно потужний міністр”, – підтвердив Зеленський.

“Я розумію, через що страйк [проти Авакова]. Я відверто відповідав на це питання, що якщо людина взялася за якусь реально сенсаційну гучну справу, вона повинна її довести і наполовину її не кидати.

Якраз як я боявся через звільнення [колишнього генпрокурора Руслана] Рябошапки, щоб у нас не сталося питань зі справою Катерини Гандзюк. Вона продовжується, я думаю, що її доведуть до кінця, і замовників буде посаджено за ґрати. Така сама ситуація з Арсеном Борисовичем”, – зауважив президент.

Як писала “Новинарня“, зранку 5 червня під будівлею Верховної Ради зібрався мітинг за відставку міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

У цей час він під час години запитань до уряду звітував народним депутатам про резонансні кримінальні події останнього часу – зокрема про справу журналіста Павла Шеремета, авто якого підірвали 20 липня 2016 року, та зґвалтування у поліцейському відділку Кагарлика.

Читайте також:
Із вогнем, “бобіком” і самоспаленням: як під Радою вимагали відставки Авакова.
НАШ РЕПОРТАЖ

“Я – патріот до “мозга костєй” і не треба спекулювати, – Аваков відмовився вибачатися за злочини поліції

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна