Джо Байден переміг на праймеріз і офіційно став кандидатом у президенти США від Демпартії

 

Колишній віцепрезидент США Джо Байден отримав формальну перемогу у праймеріз Демократичної партії.

Про це пише “Європейська правда” з посиланням на Reuters.

Таким чином, Байден офіційно став кандидатом у президенти США від Демократичної партії і на виборах, які відбудуться в листопаді 2020 року, змагатиметься з чинним главою держави Дональдом Трампом.

Згідно з американською системою виборів, кандидатові необхідно заручитися підтримкою щонайменше 1991 делегатів. У п’ятницю, 5 червня, Байден перетнув цю межу, після того як ще кілька штатів повідомили результати праймеріз.

“Це було честю, змагатися поруч із найбільш талановитими кандидатами, яких будь-коли мала Демократична партія. І я можу з гордістю сказати, що на ці загальні вибори ми йдемо об’єднаними”, – сказав Байден, коментуючи свою перемогу.

Де-факто колишній віцепрезидент став основним кандидатом ще у квітні, коли його головний суперник, сенатор Берні Сандерс, спершу оголосив про вихід з перегонів, а потім підтримав кандидатуру Байдена.

Згодом з офіційною підтримкою Байдена виступила ще одна потенційна кандидатка від Демократичної партії, сенаторка Елізабет Воррен.

Також Байдена підтримали попередній президент США Барак Обама, за якого він обіймав посаду віцепрезидента, та колишня держсекретар США Хілларі Клінтон, яка балотувалося від Демократичної партії на попередніх президентських виборах 2016 року і дещо неочікувано програла їх висуванцю республіканців Трампу.

Читайте також:
Байден перемагає Трампа у передвиборчих рейтингах

Рябошапка: Під час перевірки справи Burisma прокурори не знайшли компромату на Байдена

ОГП за рішенням суду почав розслідування щодо ймовірних розмов Байдена і Порошенка

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна