Рябошапка: Під час перевірки справи Burisma прокурори не знайшли компромату на Байдена

 

Ексгенпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що під час аудиту старих кримінальних справ не виявили жодних доказів порушень з боку Хантера Байдена, сина Джо Байдена.

Як передає “НВ” у четвер, 4 червня, про це Рябошапка сказав у коментарі Reuters.

“Що стосується розмови з Зеленським та історії з Burisma, можу сказати, що на мене не чинили ніякого тиску… Я спеціально попросив прокурорів особливо ретельно перевірити факти, пов’язані з ймовірною причетністю Байдена. Вони відповіли, що нічого не знайшли”, – зазначив він.

Перебуваючи на посаді, Руслан Рябошапка ініціював аудит старих кримінальних проваджень, в тому числі і тих, що стосувалися компанії Burisma.

Нагадаємо, син колишнього віцепрезидента США, Хантер Байден в 2014 -2019 роках входив до ради директорів української газодобувної компанії Burisma.

Цю компанію пов’язують з ексміністром уряду Миколи Азарова Миколою Злочевським. Команда президента Дональда Трампа намагається довести, що Байден-старший просував бізнес-інтереси сина в Україні, користуючись посадою віцепрезидента США.

Джо Байден розглядається як найбільш вірогідний кандидат від Демократичної партії на президентських виборах в США в листопаді 2020 року.

Читайте також:
Хакери РФ атакували компанії Burisma і “Квартал 95”, – NYT

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна