Хакери РФ атакували компанії Burisma і “Квартал 95”, – NYT

 

Російські хакери атакували сайт компанії Burisma, яка фігурувала у скандалі про ймовірний тиск президента США Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського. 
Під атакою опинилася й компанія “95 квартал”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 13 січня, писало видання “The New York Times” з посиланням на дані фахівців з кібербезпеки.

Зазначається, що спроби злому сайту Burisma, в раді директорів якої працював Хантер Байден, були зафіксовані на початку листопада.

В цей час в США тривав скандал, пов’язаний з телефонною розмовою про Джо і Хантера Байденів, який призвів до початку процесу імпічменту Трампа.

За даними експрацівника Агентства національної безпеки США, з яким спілкувалися журналісти, атаки були успішними.

Російські хакери з підрозділу військової розвідки використовували так звані фішингові листи, які призначені для крадіжки імен користувачів і паролів. Вони створили підроблені веб-сайти, що імітують сторінки входу на сайти дочірніх компаній Burisma, і відправляли співробітникам Burisma сфальсифіковані електронні листи.

Крім того, серед мішеней російських хакерів була студія “Квартал 95”, заснована свого часу президентом Зеленським.

“Фішинг-атака на “Квартал 95″, мабуть, була спрямована на розкопування листування електронною поштою керівника компанії Івана Баканова, якого Зеленський призначив головою Служби безпеки України в червні 2019 року”, – припускає американське видання.

Читайте також:
На Дніпропетровщині орудували хакери, керовані ФСБ. Прийшла СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна