На Дніпропетровщині орудували хакери, керовані ФСБ. Прийшла СБУ

 

На Дніпропетровщині Служба безпеки України звітує, що блокувала діяльність хакерського угруповання, організованого спецслужбами РФ для проведення кібератак на українські державні органи.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 6 грудня, інформує пресцентр СБ України.

“Оперативники та слідчі спецслужби встановили, що група місцевих мешканців розробляла на замовлення російських кураторів програмне забезпечення для ураження комп’ютерів та отримання прихованого віддаленого доступу до інформації, що на них зберігається”, – йдеться у повідомленні речників спецслужби.

Фахівці з кібербезпеки також встановили, що учасники ліквідованого хакерського угрупування причетні до масштабної кібератаки на обласні державні адміністрації, яка була проведена в липні 2019 року.

“Зловмисники здійснювали масштабні розсилки електронних листів із комп’ютерними вірусами. Проведення акції кібершпигунства співпало з призначенням нових керівників обласних адміністрацій та підготовкою до проведення виборів до Верховної Ради України. Спеціалісти СБУ тоді блокували цю спробу хакерської атаки”, – наголошують в СБ.

За розробку та збут програмного забезпечення, призначеного для негласного отримання інформації, слідчі спецслужби оголосили про підозру одному з учасників хакерського угруповання за ст. 359 Кримінального кодексу України (Незаконне використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації). Матеріали документування злочину скеровано до суду.

Наразі вживаються заходи із встановлення всіх учасників хакерського угруповання та їх російських кураторів.

Як інформувала “Новинарня“, полковник запасу ЗСУ зібрався в окупований Крим: ФСБ вербувала, СБУ запобігла.

Читайте також:
Контррозвідка прийшла до провокатора, який закликав створити “Одеську народну республіку”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна