Полковник запасу ЗСУ зібрався в окупований Крим: ФСБ вербувала, СБУ запобігла

 

Полковника запасу Збройних сил України під час поїздки до рідних на тимчасово анексовану територію АР Крим намагалися завербувати представники Федеральної служби безпеки Російської Федерації.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 26 листопада, інформує пресцентр СБУ.

Зазначається, що під час “співбесіди” російські спецслужби застосовували до українця психологічний тиск, шантаж і погрози на адресу його родичів й змусили надати згоду на конфіденційне співробітництво зі спецслужбою країни-агресора.

“Він мав збирати відомості військового характеру щодо обороноздатності та бойової готовності військових частин, розташованих на території запорізького регіону, й передавати розвіддані під час наступних візитів до півострова”, – йдеться у повідомленні СБУ.

Повернувшись додому, чоловік звернувся до контррозвідки СБУ, де розповів про обставини вербування та відпрацювання розвідувальних завдань.

Враховуючи, що чоловік добровільно повідомив правоохоронні органи України про намір залучити його до конфіденційного співробітництва зі спецслужбами РФ та не виконав жодного завдання іноземної спецслужби, суд звільнив його від кримінальної відповідальності.

Як інформувала “Новинарня“, бойовики на КПВВ вербували українську чиновницю: контррозвідка запобігла.

Читайте також:
Український митник їхав у РФ: зупинила ФСБ, “шила” контрабанду та вербувала

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна