Бойовики на КПВВ вербували українську чиновницю: контррозвідка запобігла

 

Контррозвідка Служби безпеки України звітує, що попередила втягнення української чиновниці в антидержавницьку діяльність на користь так званого “МГБ ЛНР”.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 21 листопада, інформує пресцентр української спецслужби.

Правоохоронці встановили, що представники “спецслужби” терористів затримали керівницю структурного підрозділу однієї з обласних державних установи на КПВВ “Станиця Луганська”.

“Жінка у сімейних справах намагалася потрапити до тимчасово окупованого Луганська. Бойовиків зацікавив той факт, що за родом професійної діяльності вона має доступ до актуальної інформації з економічної та соціально-політичної ситуації у Луганській області”, – йдеться у повідомленні.

У СБУ наголошують: терористи традиційно вдалися до психологічного тиску і шантажу, погрожували блокувати їй відвідання близьких на окупованій території.

У такий спосіб представники “МГБ” змусили чиновницю погодитись на конфіденційну співпрацю.

“Подальші інструкції від кураторів жінка мала отримати телефоном. Після повернення на контрольовану державою територію держслужбовець стала об’єктом уваги контррозвідників СБУ. Перевірка показала, що вона не збиралась вчиняти жодних дій на шкоду державній безпеці України”, – резюмують речники СБ.

Служба безпеки звертає увагу, що подібні випадки не є поодинокими. Українською спецслужбою виявляються багаточисельні факти вербування громадян розвідувальними органами країни-агресора та проросійськими бойовиками на тимчасово окупованій території. Аби змусити українців до вчинення державної зради, ворог застосовує широкий арсенал засобів впливу: від умовлянь до насильницьких дій.

Згідно зі ст. 111 Кримінального кодексу України, державна зрада карається позбавленням волі строком до п`ятнадцяти років. Водночас звільняється від кримінальної відповідальності громадянин України, якщо він на виконання злочинного завдання іноземної держави, іноземної організації або їх представників ніяких дій не вчинив і добровільно заявив органам державної влади про свій зв’язок з ними та про отримане завдання.

Як інформувала “Новинарня“, український митник їхав у РФ: зупинила ФСБ, “шила” контрабанду та вербувала.

Читайте також:
“Погрозами та шантажем”: ФСБ вербувала українця, який приїхав до родичів у РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна