Зеленський доручив ветеранам удосконалити законопроєкт про діяльність ПВК

 

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у першому засіданні Консультативної ради у справах ветеранів війни, сімей загиблих (померлих) захисників України.

За його словами, Консультативна рада може долучитися до напрацювання законопроєкту щодо діяльності приватних військових компаній, передає пресслужба ОПУ.

“Є два проєкти закону про приватну армію, які ще не зареєстровані в парламенті. В одному з них не передбачено жодних обмежень. Це законопроєкт про те, щоб та чи інша бізнес-група могла офіційно зробити для себе приватну армію. А це дуже небезпечно”, – зазначив президент.

Він додав, що Консультативна рада у справах ветеранів могла б допомогти розробити збалансований законопроєкт.

Зеленський також зауважив, що першочергові законодавчі напрацювання раді варто запропонувати вже найближчим часом, щоб парламент устиг ухвалити їх до закриття нинішньої сесії.

Консультативна рада, яка складається з семи підгруп, збиратиметься щотижня: такий графік, кажуть на Банковій, допоможе органу швидко напрацьовувати рішення.

Перше робоче засідання має відбутися наступного тижня.

Як інформувала “Новинарня“, 2 червня президент України Володимир Зеленський створив Консультативну раду у справах ветеранів війни. Головою цього відомства призначено Сергія Куніцина.

Читайте також:
“Громовідвід військових спеціалістів”: генерал Кривонос вважає, що в Україні потрібно узаконити ПВК

“Слуга народу” пропонує узаконити ПВК для роботи за кордоном

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна