“Громовідвід військових спеціалістів”: генерал Кривонос вважає, що в Україні потрібно узаконити ПВК

 

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони генерал-майор Сергій Кривонос бачить потребу узаконення приватних військових кампаній в Україні.

Про це генерал заявив у інтерв’ю “Новинарні”.

Ще під час балотування на пост президента України, Кривонос говорив про потребу узаконення приватних військових кампаній.

“ПВК потрібні для цієї держави, бо створюють безпеку суспільства. Україна має величезну кількість населення, яке пройшло війну і повернулося звідти, але не всі можуть адаптуватися до мирного життя. І не хочуть. То давайте надамо їм спроможність продовжувати займатись військовою справою, при цьому отримувати нормальні кошти і не становити небезпеку для держави”, – вважає Кривонос.

Генерал наводить приклад ПВК у США, до яких входять колишні військові, які не змогли себе реалізувати в цивільному житті.

“Це такий громовідвід військових спеціалістів. Розумієте, якщо ці люди будуть не зайняті, не визнані, не оцінені, не оплачені добре – вони почнуть шукати, або їх почнуть шукати і використовувати для дестабілізації ситуації в країні.Тому, вважаю, варто дати їм змогу нормально працювати в ПВК і заробляти чисті, нормальні гроші”, – резюмував Кривонос.

Читайте інтерв’ю повністю:
Генерал Кривонос: За всю війну не загинув жоден мій підлеглий. Муженко сказав: “Значить, не воював”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна