Поліція відкрила дані про підрозділ, який називали “таємним департаментом”

 

Національна поліція України оприлюднила дані про новостворений Департамент захисту інтересів суспільства і держави.

Начальником департаменту призначений полковник Євген Макаров, йдеться у повідомленні на сайті відомства.

“Департамент захисту інтересів суспільства і держави Національної поліції України (ДЗІСД) є структурним підрозділом центрального органу управління поліції у складі кримінальної поліції, який здійснює оперативно-розшукову діяльність із виявлення, попередження та припинення правопорушень, які посягають на громадську безпеку та порядок, права і свободи людини і громадянина”, – зазначають у повідомленні.

Серед завдань і функцій ДЗІСД – гарантування безпеки, протидія провокування масових заворушень, правопорушень із мотивів расової, національної, релігійної, політичної та іншої нетерпимості, запобігання злочинам, які перешкоджають діяльності державного чи громадського діяча, запобігання злочинам проти безпеки та незалежної діяльності журналістів, протидія створенню та діяльності не передбачених законом воєнізованих чи збройних формувань тощо.

Як інформувала “Новинарня“, 25 травня громадська організація Центр протидії корупції повідомила про те, що у поліції створили “таємний департамент”, структура і функції якого, за даними активістів, не розкривали.

Читайте також:
“Таких, як ти, хаваю на сніданок”: у Івано-Франківську поліцейських відсторонили від роботи за знущання над затриманими підлітками

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна