“Таких, як ти, хаваю на сніданок”: у Івано-Франківську поліцейських відсторонили від роботи за знущання над затриманими підлітками

 

Двох працівників Івано-Франківського міського відділу поліції відсторонили від роботи через погрози людям і некоректну поведінку на службі.

Поліцейські нецензурно висловлювалися і погрожували 17-річному юнаку і його товаришеві під час складання адміністративного протоколу, поінформувало місцеве видання “Галка” у середу, 3 червня.

Хлопці записали погрози на диктофон і передали журналістам. Тепер у відділі поліції проводять службове розслідування.

До працівників “Галки” звернувся іванофранківець Владислав Сукенник. Він розповів, що його неповнолітнього сина Максима разом із другом 30 травня забрали у відділок поліції через вуличну штурханину.

За словами Сукенника, під час складання протоколу про порушення правоохоронці принижували і погрожували юнакам.

Один із хлопців записав події у міському відділі поліції на диктофон. На аудіозаписі – нецезурні висловлювання та погрози двох поліцейських щодо затриманих юнаків.

“Я тебе спущу на землю, ти сопля ти йо****, я таких, як ти, хаваю на сніданок, і зразу виси*** на***. Ти усьок бл***? Щінок нах**. Ти підпишеш на**й бл**ь, ти таке підпишеш шо о****ш на**й. Тут ше не такі підписували. Дивися, спортсмен нев*****я… Ше не такі підписували бл**ь, дивися на***, спортсмен нев*****я на**й, я тебе як пере**у, ти ох***ш, тут ще не такі ригали”, – йдеться у записі мовлення першого поліцейського.

Інший поліцейський також висловлювався у схожій манері.

“Чуєш бл*** не газуй, як йо**у, розсипешся, друг. Ти де попав? Стань рівно. Я тебе зараз нарівняю бігом. Закрий пи**ак і мовчи, як сказали… Ви шо, ох***и? Позбиралися, когути. Дол****би… Не драконь судьбу, як сказав, так стоїш”, – сказав він.

Постраждалий Максим Сукенник розповів журналістам, що один із правоохоронців вдарив його у груди, а його товариша били по обличчю.

За словами хлопця, працівники поліції змусили юнаків роздягнутися до білизни, принижували через татуювання, питали, мовляв, “під ким вони ходять”.

Владислав Сукенник також передав аудіозапис розмови у прокуратуру, інспекцію внутрішніх розслідувань поліції та керівнику прикарпатської поліції Володимиру Голубошу для з’ясування імен поліцейських та притягнення їх до відповідальності.

Як передає Zaxid.net, у четвер, 4 червня, обласна поліція відреагувала на випадок у міському відділі поліції.

За словами т.в.о. заступника начальника ГУНП в Івано-Франківській області Остапа Білейчука, поліція Івано-Франківщини розпочала службове розслідування за фактом нетактовної поведінки правоохоронців.

“Прослухавши аудіо, було встановлено працівників поліції, які нетактовно себе поводили щодо вказаних громадян. Вони працюють у правоохоронних органах понад 10 років. Повідомляємо, що матеріали службового розслідування будуть передані терміново прокуратурі. Ми негайно реагуватимемо на кожне звернення громадян щодо неналежної поведінки поліцейських. Наша реакція повинна бути жорсткою на такі жахливі дії. На негідну поведінку, правопорушення поліцейського – миттєва реакція. Таких працівників будемо звільняти”, – заявив Білейчук.

Двох поліцейських наразі відсторонили від роботи. У період службового розслідування будуть встановлюватись й інші поліцейські, які перебували у відділку і могли бути свідками інциденту.

У міському відділі поліцейські склали на сина Владислава Сукенника та його друга протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство) і 178 КУпАП (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п’яному вигляді).

Читайте також:
Після зґвалтування з Кагарлицького відділення поліції звільнили 10 працівників

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна