ДБР вибило через суд примусовий привід Порошенка на допит. Адвокат говорить про порушення

 

Печерський райсуд Києва дозволив примусовий привід народного депутата, п’ятого президента України Петра Порошенка на допит у рамках справи про його картини.

Як повідомило в четвер, 4 червня, Державне бюро розслідувань допит має в межах провадження про “обставини переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю колекції культурних цінностей, яка складається із 43 картин всесвітньо відомих художників”.

Слідча дія призначена на 11-ту годину 10 червня 2020 року в приміщенні Держбюро розслідувань за адресою: вул. Симона Петлюри, 15.

Нагадаємо, раніше ДБР викликало Порошенка на допит 26 травня як свідка в цій самій справі. Тоді експрезидент не прибув до Бюро, а відкрив виставку картин у Музеї Івана Гончара в Києві. Він запевнив, що купував усі картини законно й має відповідні документи. Порошенко заявив, що на виставці можна побачити оригінали митних декларацій 43 картин, їх перелік і платіжні доручення на оплату.
Спецпідрозділ ДБР штурмував виставку, щоб вручити Порошенкові повістку. Після цього виставку було арештовано. 

Коментуючи це повідомлення Держбюро розслідувань про повістку, адвокат Порошенка Ігор Головань заявив, що слідчі повернулися до “розміщення на сайті ДБР таких любих президенту Зеленському «відосиків», публікація яких у мережі, на думку креативних слідчих, має замінити вручення повістки у встановленому КПК порядку”.

“Мало їм незаконного обшуку, мало ганебного штурму музею. Вкотре нахабно порушено закон. Відповідно до статті 482-2 КПК України, подібні клопотання повинні розглядатися за обов’язкової участі народного депутата. Петра Порошенка про судове засідання не інформували і до участі в ньому не запрошували”, – написав Головань у фейсбуці 4 червня.

“Бачимо чергове підтвердження суто політичного характеру усіх справ, за допомогою яких намагаються перешкодити діяльності п’ятого президента України”, – додав він.

Читайте також:
ДБР викликає Порошенка на допит у справі “записів Деркача”

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна