У Севастополі військовий застрелив товариша по службі під час тренувань в тирі

 

В анексованому Росією Криму засудили військовослужбовця однієї з військових частин Севастополя, який випадково застрелив товариша по службі під час тренування в тирі.

Про це повідомили в пресслужбі Севастопольського гарнізонного військового суду.

Зазначається, що тренування відбувалося в тирі на мисі Херсонес. 

Згідно з вироком, перед виконанням вправи зі зброєю в формі “Дуель”, підсудний не перевірив зброю і спорядження на відсутність боєприпасів.

“При виконанні вправи він зробив постріл в потерпілого і наніс наскрізне вогнепальне кульове поранення лівої частини грудей з пошкодженням великої кровоносної судини (аорти) і лівої легені, яке супроводжувалося масивною крововтратою, що спричинило смерть останнього”, – йдеться в повідомленні.

Гарнізонний військовий суд Севастополя визнав чоловіка винним за статтею Кримінального кодексу Російської Федерації “заподіяння смерті з необережності, що призвело з необережності до смерті людини”.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до п’яти років.

Підсудний повністю визнав свою провину, йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії-поселенні.

Вирок поки що не набрав законної сили.

Колонія-поселення (оpen prison) – вид пенітенціарних закладів у РФ, у яких відбувають покарання особи, засуджені за злочини, вчинені з необережності та особи, які засуджені вперше за злочини невеликої або середньої тяжкості.

Ув’язненим довіряють відбувати покарання з мінімальним наглядом та безпекою по периметру, і часто їх не зачиняють у своїх тюремних камерах.

Читайте також:
“Цитати Аксьонова”: у Криму колабораціоністи випустили перший журнал українською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна