Розмінування, нові КПВВ, “режим тиші”: що говорив глава німецького МЗС на брифінгу з Кулебою

 

Очільник німецького зовнішньополітичного відомства Гайко Маас заявив про потребу відкриття нових контрольних пунктів в’їзду-виїзду на території Донеччини й Луганщини та зазначив, що варто продовжувати процес очищення територій від вибухонебезпечних предметів.

Про це він сказав у вівторок, 2 червня, під час спільного брифінгу із міністром МЗС України Дмитром Кулебою, передає “DW”.

Говорячи про врегулювання ситуації на Сході України, Маас наголосив на важливості дотримання на Донбасі “режиму тиші” в рамках виконання мінських домовленостей.

Керівник зовнішньополітичного відомства ФРН також вказав на необхідність відкриття нових пунктів перетину на лінії розмежування.

За його словами, нинішня кількість таких пунктів – п’ять – украй мала.

Маас також зазначив, що процес розмінування на Донбасі потрібно продовжити.

Глава німецького зовнішньополітичного відомства також згадав, що втілення досягнутих під час останнього саміту лідерів “нормандської четвірки” рішень вимагає дій від усіх сторін.

Ще однією темою, яку згадав німецький урядовець, стало проведення реформ в Україні.

На думку Мааса, те, що Україна й надалі проводить важливі реформи, дає чіткий сигнал для всіх її міжнародних партнерів.

У рамках “Східного партнерства” Німеччина й ЄС працюватимуть над тим, щоб мінімізувати ризики пандемії COVID-19.

Варто зазначити, що візит української делегації до Берліна став першим таким візитом до німецької столиці з часу запровадження обмежень через пандемію COVID-19 більше двох місяців тому.

Маас нагадав, що він уже кілька разів проводив віртуальні зустрічі й перемовини в форматі відеоконфренції зі своїм українським колегою.

Як інформувала “Новинарня“, за словами міністра МЗС Дмитра Кулеби, найближчим часом мають відбутися переговори в “нормандському форматі” щодо Донбасу на рівні міністрів. На ній обговорять рішення, які принесуть мир на схід України.

Читайте також:
Єрмак у Німеччині заявив про потребу припинення обстрілів на Донбасі та наступному обміні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна